NASZ BLOG

Wielkanocne smaki – jajko w panierce

7 kwietnia, 2020 

Monika Urbańska 

Mamy piękny Kwiecień, a nasze myśli uciekają już w stronę Świąt Wielkanocnych.

Specjalnie z tej okazji przygotowaliśmy dla Was z szacunkiem dla tradycji, ale z lekką nutką panierkowej fantazji niecodzienne wydanie inspiracji JAJKA W PANIERCE !

Składniki:

  • jajka ugotowane na półtwardo
  • zimna woda
  • panierka

 

Sposób przygotowania:

Jajka ugotuj na półtwardo, wystudź i obierz.

Jajka wrzuć do pojemnika z panierką i obtocz, następnie otrząśnij z jej nadmiaru uderzając o nadgarstki i wrzuć do zimnej wody; czynność powtórz trzy razy.

Zapanierowane jajka wrzuć do oleju rozgrzanego do 180 stopni C i smaż do zarumienienia panierki.

Podawaj tradycyjnie z majonezem, udekoruj szczypiorkiem.

 

Chick’n’chipsowe PORADY:

  • przed gotowaniem jajka powinny nabrać temperatury pokojowej
  • po ugotowaniu jajka zalej zimną wodą z lodem celem ich szybkiego schłodzenia
  • do panierki dodaj odrobinę Marynaty Łagodnej by nadać smaku
  • do majonezu dodaj Marynatę Paprikę Grill i stwórz nowy deep

 

Warto przeczytać

ZESKANUJ NAS >

POLUB NAS NA FACEBOOKU