poznaj nasz potencjał

inspiracje

Ananas 

Ananas

Czas przygotowania

15 min

Ilość porcji

5

Poziom trudności

Łatwy

Składniki:

  • 1 szt. ananasa
  • panierka

 

Sposób przygotowania:

 

KROK 1 – PRZYGOTOWANIE CEBULI

Ananasa obieramy i kroimy.

 

KROK 2 – PANIEROWANIE

Po tym czasie przystępujemy do panierowania:

  • przesiewamy panierkę przez sitko do plastikowego pojemnika,
  • kawałki ananasa wrzucamy do panierki i obtaczamy, zwracając uwagę, by kawałki nie posklejały się ze sobą,
  • opanierowane kawałki energicznie uderzamy o nadgarstki, by strząsnąć nadmiar panierki,
  • wrzucamy do miski z zimną wodą,
  • wyciągamy je z wody, potrząsamy, w celu pozbycia się jej nadmiaru,
  • ponownie wrzucamy ananasa do panierki i obtaczamy w niej,
  • powtórnie uderzamy o nadgarstki, by strząsnąć z kawałków nadmiar panierki.

 

KROK 3 -SMAŻENIE

Pojedynczo wrzucamy  do oleju, o minimalnej temperaturze 180⁰C.

Smażymy około 4 minuty.

 

Smacznego!

 Kendall Fuller Authentic Jersey