Czas przygotowania
Ilość porcji
Poziom trudności
Składniki:
Sposób przygotowania:
KROK 1 – PRZYGOTOWANIE FILETA
Oczyszczamy fileta. Marynatę rozpuszczamy w oleju, zalewamy nią mięso i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę, jednak najlepszy efekt uzyskamy po 8 godzinach.
Zamarynowanego fileta smażymy na patelni grillowej lub grillujemy z obu stron przez około 5 minut.
KROK 2 – ZŁOŻENIE BAGIETKI
Kroimy bagietkę i układamy warstwami: mix sałat, paprykę, grillowanego kurczaka, ser feta, a na samej górze roszponkę, po czym przykrywamy drugą częścią bagietki.
Tak przygotowaną bagietkę możemy podawać na ciepło, lub w formie kanapki.
© 2018 Greatgastro - Producent i dystrybutor panierki i marynat do kurczaka i ryb. Wszelkie prawa zastrzeżone.