Składniki:

 

Sposób przygotowania:

 

KROK 1 – PRZYGOTOWANIE SAŁATKI

Warzywa myjemy. Kapustę białą i pekińską drobno szatkujemy.

Paprykę, ogórka i cebulę kroimy w kostkę.

Doprawiamy solą, pieprzem, octem i mieszamy wszystkie składniki.

 

KROK 2 – PRZYGOTOWANIE ŁÓDECZEK ZIEMNIACZANYCH

Umyte ziemniaki kroimy w ósemki, a następnie gotujemy al dente.

Odcedzamy z wody i obficie posypujemy marynatą Paprika Grill.

Tak przygotowane wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy z każdej strony do uzyskania chrupkości.

 

KROK 3 – PRZYGOTOWANIE ŻEBEREK

Żeberka kroimy na duże kawałki. Marynatę rozpuszczamy w oleju, zalewamy nią mięso i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę, jednak najlepszy efekt uzyskamy po 8 godzinach.

 

KROK 4 – SMAŻENIE ŻEBEREK

Zamarynowane żeberka smażymy na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron przez około 10 minut – czas grillowania zależy od wielkości kawałków mięsa.

Żeberka podajemy z grillowanymi łódeczkami i sałatką.

 

Smacznego!