Składniki:

 

Sposób przygotowania:

 

KROK 1 – PRZYGOTOWANIE FILETA

Oczyszczamy fileta. Marynatę rozpuszczamy w oleju, zalewamy nią mięso i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę, jednak najlepszy efekt uzyskamy po 8 godzinach.

 

KROK 2 – PRZYGOTOWANIE DODATKÓW

Warzywa myjemy. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Fasolę i kukurydzę odsączamy na durszlaku i łączymy z brokułami.

Jajko gotujemy na miękko.

 

KROK 3 – GRILLOWANIE FILETA

Zamarynowanego fileta smażymy na patelni grillowej z obu stron przez około 5 minut.

Podajemy z brokułami, kukurydzą, fasolą oraz jajkiem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą ulubionych ziół.

 

Smacznego!

 Paul Hornung Jersey