Składniki:

 

Sposób przygotowania:

 

KROK 1 – PRZYGOTOWANIE FILETA

Oczyszczamy fileta. Marynatę rozpuszczamy w oleju, zalewamy nią mięso i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę, jednak najlepszy efekt uzyskamy po 8 godzinach.

 

KROK 2 – PRZYGOTOWANIE DODATKÓW

Warzywa myjemy. Sałatę rwiemy na kawałki i wrzucamy do miski. Ogórka kroimy w talarki, pomidorki na ćwiartki, mieszamy wszystko i doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą ulubionych ziół.  Posypujemy czerwoną fasolą i kukurydzą.

 

KROK 3 – SMAŻENIE FILETA

Do sałatki możemy również dodać serek feta, pokrojony w kosteczkę.

Zamarynowanego fileta smażymy na grillu lub patelni grillowej z obu stron przez około 5 minut.

Podajemy z sałatką.

 

Smacznego!

 Steve McLendon Jersey