Składniki:
- 1 filet z kurczaka ok. 250g
- 5 g marynaty Paprika Grill
- 25 ml oleju
- sałata lodowa
- czerwona cebula
- czarne oliwki
- roszponka
- ser feta
- ogórek
- żółta papryka
- czerwona cebula
- pomidorki koktajlowe
- sól i pieprz do smaku
- szczypta ulubionych ziół
Dressing:
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki musztardy
- bazylia
Sposób przygotowania:
KROK 1 – PRZYGOTOWANIE FILETA
Oczyszczamy fileta. Marynatę rozpuszczamy w oleju, zalewamy nią mięso i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę, jednak najlepszy efekt uzyskamy po 8 godzinach.
KROK 2 – PRZYGOTOWANIE DODATKÓW
Warzywa myjemy. Sałatę rwiemy na cząstki i wrzucamy do miski. Ser i paprykę kroimy w kostkę, ogórki na cienkie talarki, cebulę w półksiężyce, a pomidory w ćwiartki.
Mieszamy wszystko z roszponką.
KROK 3 – PRZYGOTOWANIE DRESSINGU
Mieszamy oliwę z musztardą i miodem, doprawiamy bazylią i marynatą Paprika Grill, mieszamy wszystko i układamy na talerzu.
Zamarynowanego fileta smażymy na patelni grillowej z obu stron przez około 5 minut. Podajemy z ulubioną sałatką.