Czas przygotowania
Ilość porcji
Poziom trudności
Składniki:
Sposób przygotowania:
KROK 1 – PRZYGOTOWANIE FILETA
Oczyszczamy fileta. Marynatę rozpuszczamy w oleju, zalewamy nią mięso i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę, jednak najlepszy efekt uzyskamy po 8 godzinach.
KROK 2 – PRZYGOTOWANIE DODATKÓW
Makaron gotujemy al dente.
Sałatę myjemy, rwiemy na części, mieszamy z solą, pieprzem i oliwą.
Oliwki kroimy na plastry, mieszamy z sałatą i makaronem.
KROK 3 – SMAŻENIE FILETA
Do sałatki możemy również dodać serek feta, pokrojony w kosteczkę.
Zamarynowanego fileta smażymy na grillu lub patelni grillowej z obu stron przez około 5 minut.
Podajemy z sałatą i przygotowanym makaronem.
© 2018 Greatgastro - Producent i dystrybutor panierki i marynat do kurczaka i ryb. Wszelkie prawa zastrzeżone.