Czas przygotowania
Ilość porcji
Poziom trudności
Składniki:
Sposób przygotowania:
KROK 1 – PRZYGOTOWANIE FILETA
Oczyszczamy fileta. Następnie kroimy go po skosie na kawałki około 35-40 g,
Przygotowane części opłukujemy pod bieżącą, zimną wodą.
Po czym odmierzamy proporcje marynaty: 5g rozpuszczamy w 250ml zimnej wody.
Mieszamy marynatę z mięsem.
Zamarynowane mięso przykrywamy, wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę, jednak najlepszy efekt uzyskamy po 8 godzinach.
KROK 2 – PANIEROWANIE
Przystępujemy do panierowania:
KROK 3 – SMAŻENIE
Kawałki kurczaka pojedynczo wrzucamy do oleju, o minimalnej temperaturze 180⁰C.
Smażymy przez około 4 – 5 minut.
KROK 4 – ZWINIĘCIE TORTILLI
Placek tortilli podgrzewamy w mikrofali lub piekarniku.
następnie nakładamy na niego: sałatę, kawałki kurczaka w chrupiącej panierce, plasterek pomidora, ogórka oraz czerwonej cebuli.
Polewamy ketchupem i zawijamy tortillę, zaczynając od dołu i boków.
© 2018 Greatgastro - Producent i dystrybutor panierki i marynat do kurczaka i ryb. Wszelkie prawa zastrzeżone.